Sommarens fester kräver somriga tårtor

Till sommarens fester kan det vara trevligt att avsluta eftermiddagsfikat eller kvällen med en god bit tårta. Det är enkelt att beställa hem en eller två olika att ha så att gästerna själva kan välja hur stor bit de vill ha och vilken sort. Om någon är allergisk mot något eller inte tycker om en viss sort kan den ju lätt välja en bit av den andra.

Klassisk gräddtårta eller chokladtårta

En klassiker behöver inte vara tråkig. Så längre en tårta är gjord med omsorg och tanke kring hur ingredienserna har kombinerats går det att göra dem riktigt goda. En chokladtårta baserad på en riktigt bra chokladsort behöver inte vara mycket krångligare än så. Lägg till lite apelsinsmak eller ett lager sylt emellan så blir det en fantastiskt god kreation. En gräddtårta med färska bär kräver bara ordentlig vispgrädde, bär av bra kvalitet och en fint bakad botten. Med lite fantasi och handlag kan man göra mycket med dekorationen och på så sätt skapa något vackert och originellt.

Frukt och bär för fräscha smaker under varma dagar
Yoghurtmousse, cheesecake, frusna tårtor. Det finns många sätt att göra tårtor lite mer somriga. Om man tycker att vanliga tårtor känns för tunga under varma sommardagar kan man välja lite lättare varianter. Att fokusera extra på frukt och bär gör också att tårtorna känns fräscha och passar bra på slutet av en trevlig grillkväll eller kräftskiva. Traditionella svenska skogsbär eller tropisk frukt gör detsamma. Kombinera färger och former med fräscha ingredienser som passar ihop med de frukter eller bär du arbetar med så blir tårtan en garanterad hit.

Beställ från rätt konditori

Det finns många konditorier som gör tårtor i Stockholm, men långt ifrån alla är riktigt duktiga. En prinsesstårta kan i princip vilket bageri som helst slänga ihop och de görs ofta i industriell form. Men om man vill ha något mer personligt och vackert dekorerat kräver det att man anlitar en duktig konditor med öga för detaljer. Att utforma en vacker tårta kräver tid och tålamod samt en konstnärlig ådra. Besök lite olika konditorier och be att få se exempel på de tårtor de skapar, samt hör efter om de har några förslag. De kan kanske skapa en specialtårta med just de ingredienser du vill ha och överraska dig med en kreativt dekorerad yta.

Se också till att det konditori du anlitar använder bra ingredienser. Riktig vispgrädde, fint mjöl i bottnarna och inte en massa tillsatser. Färska bär och sylt av hög kvalitet. Choklad av finaste kvalitet. Så gör man en god tårta! Om möjligt, välj ett konditori som erbjuder ekologiska ingredienser. Det är bättre både för dig och omvärlden.