Dags för en helkväll med tapas

Få maträtter är så lätt igenkännbara som tapas. Den distinkta blandningen av ost, kyckling, skaldjur och tomater kan få alla att dregla. Mustiga smaker av vitlök och annat gott hör till.

Vill du gå ut och äta men har ingen aning vad eller vart? Du är inte ensam. Det finns fler restauranger i stan än du kommer hinna besöka under din livstid men kanske vill du inte heller besöka alla. Vissa av oss snöar in på vissa ingredienser men de flesta gillar variation.

Bara för att du ätit hamburgare eller pizza fjorton dagar i följd betyder det inte att du kommer att fortsätta följa det mönstret resten av livet. Väljer du istället tapas ikväll får du en variation på maten som få andra restauranger kan erbjuda, till rimliga priser och i bra portionsstorlekar.

Ropen skalla, tapas för alla

Tapas är inte till för köttätare, fiskätare eller vegetarianer, Tapas är till för alla. På en tapasrestaurang hittar du den där fantastiska blandningen av allt du tycker är gott. Där finns skaldjur i olika konstellationer och det finns kyckling. Kött och vegetariskt att välja emellan.
Eller både ock.

Tapas är sällskapsmat. Formen uppmuntrar till att dela och smaka av andras val. Det trevliga plockandet ger också många tillfällen till prat och skratt. Börjar ni kvällen med en drink blir den än mer spansk. God dryck av valfritt slag hör till. Spanskt ska det vara. Avsluta med något lite sött och ni har antagligen lyckats roa er en hel kväll på bästa sätt.