Vill du äta ute ikväll? Prova en japansk restaurang i Stockholm

Vem älskar inte japansk mat? Den är fräsch och smakrik som få andra. På japansk restaurang i Stockholm finns sushi och mycket mer. Ses vi där ikväll kanske?

Du vet hur det är. Ibland vill man göra lite mer av middagen och kvällen. Det är oftast roligt att laga maten själv, och det blir gott och som man vill ha det. Men ibland finns detta förfärliga härliga suget efter något helt annat. Det man aldrig ger sig på i egna köket.

De allra flesta förknippar det japanska köket med sushi, och varför inte? Det är nyttig mat, det smakar gott och det är lättätet. Det förutsätter också att man har tillgång till de bästa råvarorna och att man har handlaget och kunskapen. Hmmm… visst kan många, men långtifrån alla. Sedan finns det också bra mycket mer än bara sushi i Japan.

Kom i helgstämning på japansk restaurang 

I det japanska köket finns något för varje smak och varje gom. Kombinationen av fisk eller skaldjur med ris är välkänd. Med traditionella tillbehör blir det en positiv smakupplevelse och kan varieras nästan i det oändliga. Men för den som inte uppskattar eller inte tål den typen av mat då?

Tja, vad sägs om friterad kyckling eller kalvtartar? Sällskapet kan ju äta sin vanliga sushi på Kungsholmen medan den icke fisk-hågade mumsar på flankstek med svart vitlök, teriyaki och ostronskivling som tillbehör. Flera alternativ med vegetariska rätter gör kvällen fulländad och alla blir nöjda.

Catering för alla evenemang i Uppsala

Du kan beställa catering i Uppsala till både små och stora sällskap. Det finns många läckerheter att välja bland för att täcka dina behov och önskemål.

När det vankas fest eller något annat evenemang läggs det ofta stort fokus på maten. Oavsett om det är ett litet eller ett stort sällskap behövs det något gott att äta till gästerna. Och det tar tid att planera och laga till det som ska ätas. Du behöver också åka och handla alla råvaror, samt ta hand om all disk.

Om du känner att du inte har tid, ork eller lust att fixa maten själv kan du istället beställa catering. Det är en mycket enkel och smart lösning inför alla slags tillställningar där det ska bjudas på något gott att äta. Om du inte vet vilken mat som passar bäst för ditt evenmang kan du be en cateringfirma om hjälp.

Att beställa catering är populärt

Varje dag i veckan är det en födelsedagsfest, ett bröllop, ett dop, en konferens eller någon annan sammankomst, på någon plats i Uppsala. Det bjuds på snittar, smörgåstårtor, bufféer, efterätter, tårtor och mycket annat gott. Det många då gör är just att beställa catering, som de upplever är en mycket bra lösning.

Du kan laga en del av maten själv och komplettera med det du önskar. Eller så låter du en cateringfirma ordna med alla läckerheter som du vill bjuda dina gäster på. Det går också att komponera en egen festmeny om du skulle vilja göra det. Det finns något för alla smaker och valmöjligheterna är stora.

Hyra partytält i Stockholm som gardering

Festen skulle hållas i parets trädgård i Stockholm. Eftersom man aldrig kan lita på vädret blev det till att hyra partytält. Då skulle det nog bli fint väder.

Detta året var ganska speciellt. Stefan och Annika skulle båda fylla 50 år. Dessutom firade de 25-årig bröllopsdag. Allt hände förstås inte på samma dag, men de hade bestämt sig för att slå ihop firandet. Nu planerade de alltså för en stor fest som skulle hållas på bröllopsdagen, som var i augusti.

Det skulle vara mat, såklart. Att välja catering för detta var en självklarhet. Och så tänkte de anlita ett band så det kunde bli lite dans. Frågan var nu var festen skulle hållas. Det fanns en lokal i deras bostadsområde som gick att hyra. Men det kändes inte jättekul att vara där.

Att hyra partytält var det smartaste

Att hålla festen inomhus, i deras eget hus skulle inte vara görbart. Det var alldeles för många personer som de ville bjuda. I trädgården fanns det däremot gott om plats. Skulle de våga ha festen utomhus? Augusti kunde ju vara en riktigt fin månad med härliga sommarkvällar.

Fast man kunde förstås aldrig vara säker på hur vädret skulle bli. Enligt Murphys lag så skulle det säkert bli regn om de höll tillställningen utomhus. Det fanns egentligen bara en lösning. De skulle vända sig till en firma som bedrev uthyrning av partytält i Stockholm. Om de satte upp ett partytält så skulle det ju säkert inte regna. Det var liksom ett sätt att öka chansen för fint väder.

Catering i Uppsala – så att du kan fokusera på det roliga

Korta ner att göra-listan inför festen, bjudningen eller konferensen genom att boka catering i Uppsala. Då tar en expert hand om både meny och tillagning.

Att planera ett evenemang är inte enkelt – oavsett storlek och gästantal. Det finns mycket att tänka på och många saker att hålla reda på samtidigt. Ibland kan det till och med bli så mycket att du inte får tid att själv njuta av det du har åstadkommit när evenemanget väl drar igång.

Genom att hyra in cateringhjälp kan du lägga över matansvaret på någon annan. Du slipper grubbla över menyn eller stressa över att all mat ska bli klar i tid och smaka bra för gästerna. Istället har du helt plötsligt en massa tid över, tid som du kan lägga på att själv få en trevlig tid och umgås med dina gäster under evenemanget.

Bjud på riktigt god mat med catering i Uppsala

Pricken över i:et på en trevlig fest eller annan tillställning är verkligen god mat. Det finns ingen som uppskattar att behöva trycka i sig halvtaskig mat eller gå runt hungrig en hel kväll. Med catering i Uppsala får du garanterat en uppskattad meny, en meny som ger dig nöjda och mätta gäster.

Catering är en värdefull investering för ditt evenemang. Genom att hyra in catering skapar du förutsättningar för att både du och dina gäster ska kunna lämna eventet med ett leende på läpparna. Det är helt enkelt en investering du inte kommer att ångra.

Dags för en helkväll med tapas

Få maträtter är så lätt igenkännbara som tapas. Den distinkta blandningen av ost, kyckling, skaldjur och tomater kan få alla att dregla. Mustiga smaker av vitlök och annat gott hör till.

Vill du gå ut och äta men har ingen aning vad eller vart? Du är inte ensam. Det finns fler restauranger i stan än du kommer hinna besöka under din livstid men kanske vill du inte heller besöka alla. Vissa av oss snöar in på vissa ingredienser men de flesta gillar variation.

Bara för att du ätit hamburgare eller pizza fjorton dagar i följd betyder det inte att du kommer att fortsätta följa det mönstret resten av livet. Väljer du istället tapas ikväll får du en variation på maten som få andra restauranger kan erbjuda, till rimliga priser och i bra portionsstorlekar.

Ropen skalla, tapas för alla

Tapas är inte till för köttätare, fiskätare eller vegetarianer, Tapas är till för alla. På en tapasrestaurang hittar du den där fantastiska blandningen av allt du tycker är gott. Där finns skaldjur i olika konstellationer och det finns kyckling. Kött och vegetariskt att välja emellan.
Eller både ock.

Tapas är sällskapsmat. Formen uppmuntrar till att dela och smaka av andras val. Det trevliga plockandet ger också många tillfällen till prat och skratt. Börjar ni kvällen med en drink blir den än mer spansk. God dryck av valfritt slag hör till. Spanskt ska det vara. Avsluta med något lite sött och ni har antagligen lyckats roa er en hel kväll på bästa sätt.

Fest kräver bästa maten från catering i Stockholm

Sugen på en liten tillställning efter lång hemmavistelse? Mindre sugen på att stå och tillaga den? Inga problem förstås. Med catering får du hemlevererat den godaste festmaten i Stockholm.

Att träffa vänner och bekanta eller kollegor är roligt. Prata och umgås och bara ha det bra. Självklart ingår mat och dryck i konceptet. Att äta och dricka tillsammans gör upplevelsen av gemenskap starkare och roligare. Mätta och otörstiga och nästan färdigpratade tillbringar ni en trevlig stund tillsammans.

Att göra alla nöjda vid val av maträtter kan vara svårt. Smaken är inte alltid densamma. De som absolut inte kan äta det ena eller det andra kan ändå alltid hitta något gott när det bjuds på buffé.

Lite av idén med catering är förstås också att avlasta de personer som vanligen får stå för matlagning och annat pyssel kring festen eller evenemanget. Här ska ingen behöva stressa sig trött innan festen ens börjat, och ingen ska behöva tänka på efterarbetet.

Vegetarisk och vegansk foodtruckmat

Alla vill och kan inte äta kött. Däremot kan en stor majoritet av alla äta grönsaker och rotfrukter och liknande. När man får riktigt god sådan mat visar det sig också ofta att fler än man tror uppskattar den dieten. Ofta handlar det också om glatt överraskade köttätare. Alla kan uppskatta vegetariskt och veganskt.

Beställ riktigt smaskigt god mat från foodtruck med catering i Stockholm till din fest. Med gott om smarriga rätter i buffén blir alla väldigt mätta och väldigt glada.

Underbar mat på en underbar plats

Så kommer den där bröllopsdagen igen och du har ingen aning vad du ska hitta på. Det är ju trots allt tjugofem år som firas i år, så det är svårt att komma med någon present i sista minuten.

När du upptäckt att bröllopsdagen närmar sig med stormsteg så börjar det kännas lite konstigt i magen. Den där känslan av hur din partner reagerade förra året, när du glömde och fick rusa i väg till bensinmacken i sista sekunden. Det går bara inte att upprepa det i år. Speciellt inte eftersom ni trots allt firar tjugofem år. Och vad innebär det? Ska ni vara själva eller ska hela släkten bjudas in? Och vad ska ni i så fall bjuda på? Ska ni sticka ut till någon fin restaurang på Djurgården som på er tioårsdag. Eller går det bra att slänga ihop något lätt hemma i lägenheten på söder? Ju mer tankarna vindlar desto konstigare känns det i magen.

Ett ljus går upp

Då kommer du plötsligt på den helt perfekta gåvan. Du ska återskapa ert frieri på samma plats som det skedde men med en liten ändring. Ni kommer avnjuta en högklassig catering på Södermalm, precis där i hörnet av parken som det tilldrog sig för tjugosex år sedan. Plötsligt blir magen helt lugn och ett leende brister ut på dina läppar. Det här kommer bli så bra att du inte kan vänta tills den stora dagen kommer. Och släktingarna? Nej, det här är er egen dag.

Förhindra stopp i avloppet med en avskiljare

För att spara på miljön och resurserna är det viktigt att bland annat källsortera. Det är även viktigt att inte spola ner olja i avloppet för miljöns skull och för att det inte ska bli stopp.

Även om vissa oljor är nyttiga för kropp och miljö så är det vissa som inte är det. Vissa oljor stelnar också när de svalnar, vilket kan innebära stora problem på alla områden. Speciellt när det kommer till avloppen. För även om oljan är rinnande när den kommer ner i avloppet så kommer den längre fram att svalna och därmed sakta täppa igen avloppsröret. Till slut krävs det en spolbil som med hög kraft spolar loss fettklumpen, och allt annat som fastnat i den. På grund av både det och den negativa miljöpåverkan fetterna kan ha så finns det krav på att restauranger ska använda sig av en slags automatisk källsortering för fetter.

Enkel avskiljning och tömning

Om du som restaurangägare använder dig av en effektiv fettavskiljare så kan du enkelt utföra ditt arbete utan att vara orolig för din hantering av fetter. Automatiskt skiljs fettet ut och samlas i en behållare, som sedan går att tömma. Du kan antingen ha en tömning schemalagd eller så kan du själv ringa och boka när det är dags. Men vad du än väljer så är det ett smidigt sätt att följa alla riktlinjer och samtidigt kunna fortsätta arbeta utan att behöva göra några speciella åtgärder. Satsningen på en fettavskiljare främjar därför restaurangens ekonomi.

Sommarens fester kräver somriga tårtor

Till sommarens fester kan det vara trevligt att avsluta eftermiddagsfikat eller kvällen med en god bit tårta. Det är enkelt att beställa hem en eller två olika att ha så att gästerna själva kan välja hur stor bit de vill ha och vilken sort. Om någon är allergisk mot något eller inte tycker om en viss sort kan den ju lätt välja en bit av den andra.

Klassisk gräddtårta eller chokladtårta

En klassiker behöver inte vara tråkig. Så längre en tårta är gjord med omsorg och tanke kring hur ingredienserna har kombinerats går det att göra dem riktigt goda. En chokladtårta baserad på en riktigt bra chokladsort behöver inte vara mycket krångligare än så. Lägg till lite apelsinsmak eller ett lager sylt emellan så blir det en fantastiskt god kreation. En gräddtårta med färska bär kräver bara ordentlig vispgrädde, bär av bra kvalitet och en fint bakad botten. Med lite fantasi och handlag kan man göra mycket med dekorationen och på så sätt skapa något vackert och originellt.

Frukt och bär för fräscha smaker under varma dagar
Yoghurtmousse, cheesecake, frusna tårtor. Det finns många sätt att göra tårtor lite mer somriga. Om man tycker att vanliga tårtor känns för tunga under varma sommardagar kan man välja lite lättare varianter. Att fokusera extra på frukt och bär gör också att tårtorna känns fräscha och passar bra på slutet av en trevlig grillkväll eller kräftskiva. Traditionella svenska skogsbär eller tropisk frukt gör detsamma. Kombinera färger och former med fräscha ingredienser som passar ihop med de frukter eller bär du arbetar med så blir tårtan en garanterad hit.

Beställ från rätt konditori

Det finns många konditorier som gör tårtor i Stockholm, men långt ifrån alla är riktigt duktiga. En prinsesstårta kan i princip vilket bageri som helst slänga ihop och de görs ofta i industriell form. Men om man vill ha något mer personligt och vackert dekorerat kräver det att man anlitar en duktig konditor med öga för detaljer. Att utforma en vacker tårta kräver tid och tålamod samt en konstnärlig ådra. Besök lite olika konditorier och be att få se exempel på de tårtor de skapar, samt hör efter om de har några förslag. De kan kanske skapa en specialtårta med just de ingredienser du vill ha och överraska dig med en kreativt dekorerad yta.

Se också till att det konditori du anlitar använder bra ingredienser. Riktig vispgrädde, fint mjöl i bottnarna och inte en massa tillsatser. Färska bär och sylt av hög kvalitet. Choklad av finaste kvalitet. Så gör man en god tårta! Om möjligt, välj ett konditori som erbjuder ekologiska ingredienser. Det är bättre både för dig och omvärlden.

Bussar för alla önskemål

Att förflytta stora sällskap behöver inte vara så krångligt om en använder sig av rätt redskap. Att åka kommunalt kan bli jobbigt, då alla måste veta exakt när det är dags att gå av och även hålla koll på eventuella transportbyten. Att ta sig till ställen via bil kan också komma med en del svårigheter. För det första kan utrymmet bli ett stort problem om sällskapet har med sig mycket packning. Dessutom blir det en svårighet om chaufförerna inte har stenkoll på exakt vart de ska. Osäkerheten kan leda till att sällskapet splittras och att omvägar måste tas för att hitta tillbaka.

För att undvika dessa möjliga problem och få hela sällskapet till rätt plats samtidigt kan det vara en bra idé att hyra en buss.

Avtala med bolaget

Idag finns många företag som hyr ut bussar i Stockholm och andra större städer. Tillsammans med bussföretaget som ni önskar hyra av kommer ni fram till en plats och en tid där sällskapet ska plockas upp och även en plats för avlämning. Ska ni vara borta flera dagar i rad går det att anordna att bussen hela tiden står under sällskapets förfogande. En professionell chaufför ingår självklart i paketet, vilket gör att det enda sällskapet behöver tänka på är att ha en så trevlig tid som möjligt.

Ett flertal busstyper

Det finns många olika bussar att välja mellan, allt för att det ska passa sällskapets storlek och behov så bra som möjligt. Det är ju onödigt att hyra en stor buss om ni endast är ett fåtal personer som ska åka och vice versa. De vanligaste bussarna är vanliga turistbussar. Utrustade med större bagageutrymmen och hyllor för mindre väskor på insidan får många väskor plats. Dessutom är sätena mjuka och sköna och på insidan finns även toalett och andra bekvämligheter för att göra bussresan så bra som möjligt.

Om resan ska fungera mer som en sightseeing än endast en enkel transport finns även sådana bussar att tillgå. Här finns både möjlighet till bussar med en och två våningar och vissa går även bra att öppna upp taket på. Under sommarmånaderna speciellt är dessa bussar väldigt trevliga att ha att göra med.

Det finns även bussar som är specialanpassade för handikappbehov. Med större utrymme på insidan, handikappanpassad toalett och en handikapplift är dessa bussar perfekta om det finns sådana behov i sällskapet som ska resa.

Tillgång till internet

Ombord på de allra flesta bussar finns det också tillgång till internet. På så sätt går det att göra tiden på bussen så effektiv som möjligt, speciellt om ni är ett företag som ska åka någonstans och om ni behöver använda tiden till att avsluta något viktigt jobbmässigt. Eller kanske har ni förberett en spellista, en aktivitetslista eller en powerpoint som ni vill använda er av under resan.

Oavsett vad ni ska göra eller vart ni ska åka finns det en buss som är anpassad för era önskemål inom gruppen. Så passa på att hyra en buss när det är dags att åka någonstans! Resan kommer definitivt gå smidigare och lättare än med de flesta andra transportmedel.